ממרח זרעי דלעת

הנה ממרח פשוט וטעים – ממרח זרעי דלעת
אפשר לשלב בסנדוויצ'ים לילדים ולבוגרים וכך לשלב אבץ שחיוני בתזונה שלנו.

גרעיני דלעת הינם מקור ראשוני למספר אבות מזון.ממרח גרעיני דלעת עשיר במיוחד במינרל אבץ הנחוץ במיוחד
להיווצרות כמעט כל האנזימים שבגוף. וכן הם עשירים במיוחד בברזל,מגנזיום ומנגן.

רכיבים:

500 ג"ר זרעי דלעת קלופים (עדיף שיהיו אורגניים)
100 מ"ל שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
½ שן שום כתושה – אופציונלי

הכנה:
לערבב בקערה את זרעי הדלעת עם מעט מים מלח ופלפל
להכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ולערבב מדי פעם עד שזרעי הדלעת קלויים
לאחר צינון, להכניס למעבד מזון ולטחון בפולסים, להוסיף שמן זית עד לקבלת ממרח.
לשמור בקירור עד לשימוש

** אפשר לגוון עם עשבי תיבול שונים כמו כוסברה או פטרוזיליה
** לנועזים יותר – אפשר להוסיף אבקת קארי או פפריקה מעושנת
המתכון מניואלי (רפואה טבעית לילד)

ממרח דלעת

כתיבת תגובה