חמין טבעוני מהסרטים ;)

חמין.jpg

אז אתם מוכנים למתכון של החמין הטבעוני הכי שווה שיש???!!!!!!!
אז הנה המתכון
להצטיייד בסיר ענקי עם תחתית פלדה עבה ומכסה
מצרכים:
שקית לקט שעועית יבשה מכל הסוגים (מנומרת , שחורה, אדומה , לבנה קטנה) מגיע בשקית מחנות טבע אבל בהחלט אפשר לקנות בתפזורת
2-3 כוסות שעועית לימה או שעועית בובס
2 קופסאות עגבניות מרוסקות של חברת 'אדמה' או כל חברה אחרת
2 כוסות גריסים
3 כוסות של גרגירי חומוס
2 בצלים גדולים
8 ראשים של שום מקולפים (חלק פרוסים וחלק שלמים) כן , זה לא טעות !!! אפשר כמובן פחות אבל שום זה העניין כאן.
שקית של תפו"א ננסיים
תבלינים
1 ו 1/2- 2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כף חוויג' למרק או כורכום
1 כף פלפל שחור גרוס (בהנחה שהסיר גדול – ענקי)
1 כף מלח או יותר לפי הטעם
2-3 כפות סילאן או סוכם חום

מתחילים להשרות יממה לפני את הקיטניות בהמון מים , מחליפים את המים (כ- 3 פעמים ) למים נקיים
יום למחרת מתחילים עם ההכנות לתבשיל חמין
בסיר גדול מאוד עם שכבת פלדה בתחתית , מבשלים את הקיטניות אחרי ששטפנו אותם וסיננו , למשך כשעה (הקטניות (השעועית) בשלב הזה שומרת על צורתה רכה אבל לא מדי מאוד חשוב כי היא הולכת לבלות עוד כמה שעות בתנור אח"כ
מוציאים את השעועית המבושלת , מסננים
בנתיים מתחילים לקלף את שקית תפו"א האדמה בערך 15-20 תפו"א קטנים , חותכים לקוביות את הבצל, שמים שמן בסיר ושמים את קוביות הבצל ו- 2 ראשים של שום מקולף ופרוס , את שאר השום , מוסיפים את שיני השום שלמים ומקולפים מעל התבשיל עד שהבצל שקוף , מוסיפים חצי מהכמות של תפו"א המקולפים אחרי שחתכנו לרבעים וחצי שני שומרים שלמים (בנתיים לא מכניסים)
מכניסים לסיר את סוגי השעועית , את גרגירי החומוס הקטנים , ואת הגריסים (לאחר ששמנו כמה שעות את הגריסים גם בהשרייה כ- שעתיים) מעל הכל את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים והסילאן (אני השתמשתי בסוכר חום) שמים מים לידי כיסוי, מערבבים שמים מעל את תפו"א הנותרים ואת שיני השום השלמים מביאים לרתיחה , מנמיכים לחום נמוך – בינוני במשך כשעתיים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך , מוסיפים מים רותחים בהדרגה אם צריך.
בנתיים מחממים את התנור ל- 110 מעלות ומעבירים אחרי שעתיים את הסיר לתנור לעוד לפחות 5 שעות או לילה, מדי פעם להוסיף נוזלים (מים רותחים) לתבשיל , החמין אוהב חום והקטניות אוהבים הרבה מים, ממש להשקות כל פעם שאתם שמים לב שהנוזלים מתאדים בתבשיל,
עד שמקבלים מעטה שחום מעל התבשיל החמין , סימן שהתבשיל מוכן, זה הזמן להעביר לצלחת ולזלול , יאממי 😉 
אין על החמין הזה , פשוט אין!!!! השעועית אמורה לקבל טעם ומרקם חמאתי וגם תפו"א בגלל הזמן הארוך והנוזלים שמכניסים בהדרגה לסיר) לא לוותר על שלב התנור בשום אופן.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s