מדיאס – ארטישוק ממולא כל טוב טבעוני

vvvvb

אמא של @Adva kimchi, הכינה את המעדן הזה.

 מתכון למדיאס טבעוני 

מטגנים בצל בשמן זית עד שהוא שקוף
מוסיפים הרבה כורכום, פפריקה, אבקת מרק, מעט רסק עגבניות (קופסא קטנה), פלפל שחור ומלח.
סוחטים לתוך זה לימון (עד 2 שלמים), קצת סילאן ואם צריך עוד נוזלים להוסיף מים.
אחרי שהרוטב מבושל, מוסיפים תחתיות ארטישוק לתוכו ומבשלים עד שהן רכות אבל לא מדיי.
למילוי:
קולים בתנור בתבנית גדולה אגוזי מלך, פקאן וקשיו עד שהם פריכים. קוצצים גס.
קוצצים פטריות מכל הסוגים ומטגנים בשמן זית יחד עם בצל וסלרי אמריקאי וטימין ושופכים את הנוזלים שנוצרו. נותנים לזה להתקרר.
מוסיפים את תערובת האגוזים, אורוגולה קצוצה גס, פטרוזיליה, מלח ופלפל.

מסדרים את תחתיות הארטישוק בתבנית, ממלאים בתערובת המילוי בנדיבות, ושופכים את הרוטב על הכל.
מכניסים לתנור 180-200 מעלות כשלושת רבעי שעה או עד שהארטישוק נראה רך. אם צריך מוסיפים נוזלים.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s