קציצות ירק עשירות בירק

קציצות ירקע

קניתי את קמח עדשים אדומות, מצאתי קופסא ממש אחרונה בחנות הטבע באזור מגוריי, הוא אפילו ניקה לי את הקופסא כי היא היתה קצת מאובקת, הקמח ממש לא זול 17 ש"ח, אבל אם חושבים על הכמות של החביתות שאפשר לעשות איתו אז זה משתלם במיוחד שאריזת ביצים רגילות יותר יקרות וממש לא בריאות (כמו שראיתם בתחקיר של ערוץ 2).

והקמח הזה עתיר בסגולות תקראו בקופסא.

המצרכים לקציצת / לביבת ירק (מתאים גם לחנוכה שקרב ובא)
4 פטריות שמפניון/פורטובלו קטנות
1 גזר מגורר
1 קישוא מקולף מגורר
1/2 גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות
1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים (רק העלים ללא הגבעולים)
2 כפות קמח עדשים אדומות
1/4 כוס פירורי גריסי של מאיר בייגל או קצת יותר
ראש ברוקולי מאודה / מבושל.
1 בצל לבן בינוני
2 כפות שימרי בירה (שוב אופציה (לטעם הפרמזני)
כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית אבקת אגוז מוסקט
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם.

לתערובת הדבק של הקציצות:
1/4 כוס פשתן טחון ומוסיפים מים רותחים מהקומקום (זה הדבק של הקציצות ירק)

ההכנה :
במגרדת מגרדים את הגזר + קישוא + בצל. שמים בקערה גדולה ומוסיפים את פטריות הפורטובלו /שמפניון הקטנות והקצוצות לקוביות, את הגמבה הקצוצה לקוביות ומוסיפים את עלי הפטרוזיליה.
בנתיים את ראש הברוקולי מעבירים במעבד מזון עד לקבלת חתיכות קטנות מאוד (כמו בקציצת הברוקולי משבוע שעבר).
מוסיפים לירקות המגורדים. מוסיפים את התבלינים ושמרי הבירה ואת הקמח עדשים אדומות ואת פירורי גריסיני ומערבבים היטב, נותנים לקמחים לספוג את הנוזלים שבירקות היטב. ממש לשים לב בשלב הזה ולערבב וללוש היטב את התערובת בידיים.
בנתיים בקערית קטנה שמים 1/4 כוס פשתן טחון ומוסיפים מים רותחים מהקומקום (זה הדבק של הקציצות ירק)
מוסיפים את התערובת של הפשתן לתערובת הירקות והקמחים ושוב מערבבים היטב עד שמרגישים שמתקבלת תערובת מגובשת מספיק ומתאימה להכנת קציצות. אם התערובת נראית לכם יבשה מדיי תוסיפו ממש מעט מים כ- 3 כפות בלבד. ושוב תערבבו.
יוצרים מהתערובת קציצות , שימו לב, שם המשחק פה , הידוק, הידוק, דחיסות הקציצות כמה שיותר. שמים במקפיא לכ- 20 דקות בערך עד שהקציצות מתייצבות.
שמים שמן במחבת , לוקחים קציצה מהמקפיא משטחים היטב ביד לתערובת שטוחה לקציצה ירק עגולה. ושמים במחבת.
מחכים כ- 5-7 דקות עד שהופכים , וממש בזהירות עם תרווד וכף הופכים לצד השני ונותנים לזה עוד כ- 5-7 דקות.
*** טיפ חשוב – בשלב הזה, יכול להיות שתצטרכו לכסות במכסה את המחבת כדי שהתערובת תתבשל היטב גם בפנים. אז מכסים את המחבת למס' דקות.
מוציאים לנייר סופג ואוכלים בתיאבון.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s