המוסקה הטבעונית הראשונה שלי

מוסקה1

המתכון למוסקה הטבעונית הכי טעימה ever!!!!

מצרכים :
7 תפו"א מזן דזירה (עם הקליפה האדומה) חתוכים לפרוסות לרוחב
5 בטטות בנוניות חתוכות לפרוסות לרוחב
2-3 חצילים חתוכים לפרוסות רחבות

2 אריזות של טחון מהצומח של 'טבע דלי'
חופן של צנוברים
1 כף בהרט
1 כף תבלין שווארמה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח ים דק
קורט פלפל שחור גרוס דק

2 קופסאות עגבניות מרוסקות של mutty או כל חברה אחרת
1 קופסא של עגבניות מרוסקות של חברת 'אדמה'
1 כף או קצת יותר סוכר

לקישוט (אופציה)
עלי בזיליקום טריים
עוד צנוברים
ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות על תוכנית טורבו

בתבנית מסדרים את פרוסות תפו"א ומזליפים שמן זית (אני שמתי בנדיבות) , אופים עד לריכוך אבל לא ממש רכים , כי הם ממשיכים לעוד סבב של 40 דקות שמרכיבים את המוסקה

הסבב הבא , שמים בתבנית את פרוסות הבטטה , הבטטות מתרככות יותר מהר מתפו"א אז לשים לב להוציא ולשים בצד

סיבוב שלישי לחצילים, את החצילים אפשר לאפות (לפזר קצת מלח גס להשאיר בחוץ כמה דקות ) ואז להזליף שמן זית בנדיבות , אפשר גם לקלות אותם בשמן (טיגון) עד להזהבה קלה (העדפה שלי)

בסיר נפרד , שמים שמן זית ואת 2 החבילות המופשרות של טחון מהצומח של 'טבע דלי' , מערבבים כל הזמן ומפוררים בעזרת מזלג את הגושים, מוסיפים 1 כף תבלין שווארמה 1 כף תבלין בהרט, 1 כף תבלין פפריקה מתוקה , כפית מלח ים דק ופלפל שחור גרוס דק , מוסיפים חופן נדיב של צנוברים מערבבים ומוסיפים כ- 1/4 – 1/2 כוס מים בהדרגה , כדי שהטחון מהצומח לא יתייבש ויהיה מספיק עסיסי, טועמים ומתקנים תיבול

במחבת עמוקה , שמים 2 כפות שמן , שופכים את תכולת העגבניות המרוסקות , מוסיפים כף וקצת יותר של סוכר לאיזון החמיצות. אפשר גם להוסיף תבלין אורגנו (אופציה) טועמים ומתקנים תיבול.

להרכבת המנה :
לוקחים תבנית חד פעמית עמוקה , מסדרים קודם את פרוסות תפו"א בצורה אחידה ככל שניתן בתבנית, שופכים בעזרת מצקת מרוטב העגבניות , ומסדרים את שכבת 'הבשר הטחון' באופן אחיד, ממשיכים עם פרוסות הבטטה ועוד שכבת 'טחון מהצומח' ושוב יוצקים בעזרת מצקת שכבה של רוטב העגבניות לכיסוי, ממשיכים עם שכבה שלישית של פרוסות הבטטה ותפו"א שנותרו, חצי / חצי, ואז שוב שכבה 'טחון מהצומח' ומעל הטחון מהצומח את פרוסות החציל ומעל החציל שוב בפעם האחרונה את כל מה שנשאר מרוטב העגבניות, מכניסים לתנור בתוכנית טורבו 180 מעלות לעוד כ- 40 דקות או עד שהכל משחים יפה מלמעלה. לכבות את התנור ולהשאיר בתנור להתגבשות עד לחיתוך (כדי שהמוסקה לא תתפרק) וזהו , מגישים עם עלה בזיליקום בתיאבון

מוס5 מוס4 4מוס מוס2

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s