עוגת קוגלהוף לכריסמס (טבעונית כמובן!!)

עוגה עגע עוגת הקוגלהוףע

הנה המתכון לעוגת קוגלהוף המדהימה
מצרכים:
3 כוסות קמח תופח (השתמשתי במאג למדידה)
1/2כוס סוכר (השתמשתי בסוכר קנים) (לא צריך יותר מדי סוכר כי גם ככה מכניסים את הקליפות המסוכרות ואת הדובדבנים לעוגה).
1 כוס חלב סויה אלפרו (או חלב צמחי אחר)
1 מעדן אלפרו בטעם וניל
כף תמצית וניל
כף גרידת לימון (מהקליפה של הלימון)
2 כפות שמרים טריים לאפייה (של שמרית)
1 שקית משפר אפייה (של שטיבל)
1/4 חבילה מחמאה (חתוכה לקוביות)
קורט מלח
דובדבנים מסוכרים
קליפות הדרים מסוכרות וציבעוניות

במעבד מזון עם וו לישה מפלסטיק או במיקסר אם יש לכם, מערבלים במהירות נמוכה , את הקמח החלב , מעדן אלפרו וניל, תמצית הוניל, גרידת הלימון , 2 כפות שמרים טריים ו- 1 שקית משפר אפייה. מערבלים עד לקבלת תערובת של בצק לח ודביק.
עוצרים את פעולת המעבד/המיקסר ומוסיפים את קוביות המחמאה וקורט המלח וממשיכים לערב עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת אמורה להיות דביקה ורכה נורא.
משאירים את תערובת הבצק במעבד המזון לכ- 20-30 דקות תפיחה. מורידים את הבצק למטה מהדפנות של מעבד המזון ומכניסים את הדובדבנים המסוכרים ואת קליפות ההדרים ממשיכים ב- 2 פולסים בלבד להטמיע את הדובדבנים ואת קליפות ההדרים בבצק.
בנתיים משמנים היטב את תבנית הקוגלהוף בשמן קוקוס ומקמחים במעט קמח , מפזרים את הקמח סביב כל התבנית היטב (בטפיחות קלות סביב התבנית).
מעבירים את התערובת (התערובת דביקה מעט אל תדאגו היא צריכה להיות ככה ) אפשר להשתמש במרית /או בכף או פשוט מאוד בידיים מקומחות מכדררים את הבצק. ומשטחים את הבצק עם היד או בעזרת מרית (עם כמה סיבובים ע"מ לשטח היטב בתבנית האפייה), שמים מעל התבנית מגבת מטבח ומשאירים לתפוח לכ- 3/4 שעה עד שעה במקום חמים במטבח.

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מכניסים לאחר תפיחה את התבנית לכ- 30-40 דקות לא יותר מדי, לשים לב גם שמוציאים אותה עם התבנית היא ממשיכה לקבל אדי חום, אז תשימו לב להוציא אותה בזמן כדי שהיא תהיה רכה מבפנים. הדרך הכי טוב זה לנעוץ צ'ופסטיקס לאורך התבנית ולראות אם לא נדבק אליו בצק אלא יוצא לח מעט.
מוציאים את התבנית , מצננים לכ- 10 דקות, הופכים את התבנית ובוזקים אבקת סוכר או מה שבא לכם.
בתיאבון

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s