קציצות תירס וקישואים

תירס קישואים

עוד משהו שאפשר לשלב לסנדוויצ'ים של הצהריים
קציצות זוקיני ותירס בטעם 'פרמזני'
1/2 – 1 זוקיני מגורר (לא צריך לסנן)
1/2 כוס גרעיני תירס טריים או קפואים מופשרים או מקופסת שימורים מסוננים היטב
1/4 כוס בצל קצוץ דק
1/2 כוס קמח רגיל
1/2 כוס קמח תירס
1 כף חלב צמחי (רצוי לא ממותק) אם אין אז גם כף מים רותחים אפשר
2 כפות שמרי בירה (שבבים / פתיתים ) בשביל האפקט ה'פרמזני'
1 כפית חרדל דיז'ון (אופציה למי שאוהב)
מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית

מכינים את התחליף ל'ביצה'
1 כף זרעי פשתן טחונים + 3 כפות מים מערבבים היטב ושמים במקרר במשך לפחות 15 דקות.

בקערה שמים את הזוקיני המגורר ואת הבצל הקצוץ דק, מוסיפים את התירס את 2 סוגי הקמחים (קמח רגיל וקמח תירס) מלח ופלפל את שמרי הבירה, כף חלב צמחי ואת תערובת ה'פשתן' (ה'ביצה' של הקציצות) מערבבים לתערובת אחידה טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (אפשר להוסיף שבבי צ'ילי למי שאוהב או אבקת שום) ושמים בצד את התערובת (**לשים לב אם התערובת יבשה מדי אז מוסיפים עוד קצת מצרכים רטובים (חלב צמחי/ מים) אם היא רטובה מדי להוסיף עוד קצת קמח).

בנתיים מחממים במחבת שמן , יוצרים קציצות מהודקות ככל שאפשר (אפשר בעזרת כף גלידה אם יש) , מטגנים מ- 2 הצדדים עד שכל צד שחום מספיק , משלבים בסנדווצ'ים עסיסיים או בסלטים , או סתם כקציצות טעימות עם טחינה בצד. טעים טעים

** הקציצות שליאון הכין לפי המתכון הנ"ל
תירס קישואים24

הקציצות שמאיה הכינה לפי המתכון עם מס' שינויים
מאיה אפתה את הקציצות ויצא לה פשוט סוףףףףףף
"אני הוספתי אבקת שום. לא היה לי חלב, אז השתמשתי בשמנת צמחית לבישול. טיגנתי את הבצל קצת (בשביל הטעם) ואז הוספתי לבלילה ואפיתי במקום לטגן"

תירס קישואים2

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s