צ'ילי סין קרנה (תבשיל שעועית ללא בשר)

צילי קון

מצרכים:

2 כוסות שעועית שחורה / אדומה מבושלת
3 כפות שמן צמחי (לא שמן זית)
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 שיני שום כתושות
5 עגבניות קצוצות לקוביות
1 כפית כמון
1/2 או 1 כפית אבקת צ'ילי או שבבי צ'ילי (תלוי כמה אתם אוהבים חריף)
1 כף שטוחה פפריקה אדומה (בשביל הצבע האדום)
1 כפית מלח ים (ועוד קצת לפי הטעם)
1 כפית מייפל או אגבה או מולסה או כפית סוכר חום
1 קופסת עגבניות מרוסקות אורגניות של חברת 'אדמה'.
אופציה : 1/2 סייטן מופשר חתוך לקוביות קטנות, או 'פתיתי שפע' או אפילו קוביות טופו.

fdf

פתיתי שפע

סייטן גקפוא

סייטן קפוא כהה


ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות, עד לשקיפות הבצל מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים דקה נוספת, מוסיפים את קוביות העגבניות , את תכולה מקופסת העגבניות המרוסקות של 'אדמה', מוסיפים את הכמון , מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי לא יותר מדי אם אתם אוהבים את התבשיל סמיך, מוסיפים את השעועית המבושלת מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות עם סיר מכוסה. מוספים את פתיתי השפע או קוביות הסייטן ומבשלים עוד כ- 15 דקות עם סיר מכוסה. מוסיפים את התבלינים: מלח ים ופלפל לפי הטעם, אבקת צ'ילי או שבבי צ'ילי (אם אתם אוהבים ממש חריף) וקצת סוכר חום או ממתיק נוזלי שבחרתם לאיזון החריפות.
מוסיפים מלח (כפית ועוד קצת), טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים עד לצמצום רוב הרוטב. מגישים עם אורז חום ופרחי ברוקולי מאודים. או עם קרקרים או פרוסות לחם חם. בתיאבון

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s