מרק כתומים

מרק כתומים

עוד מרק מעולה , מרק כתומים

(בטטה , דלעת ערמונים ודלעת רגילה/דלורית)
מצרכים:
500 גר' דלעת
4-5 דלעות ערמונים
1 וחצי בטטה (חתוכה לקוביות אפשר גם קוביות גדולות וגסות
1 בצל לבן יבש חתוך לקוביות
5-6 שיני שום כתושות
ג'ינג'ר טרי כתוש
קומץ אגוז מוסקט
מלח ים (לפי הטעם)
ולקישוט – חלב קוקוס

ההכנה:
לוקחים תבנית וחותכים את הדלעת , דלורית והדלעת ערמונים לחצאים , מזליפים שמן זית או שמן צמחי ומכניסים לתנור לצלייה עד שבשר הדלעות רכות. אם יש לכם תוכנית טורבו בתנור זה לוקח ממש מעט זמן.

מוציאים את הדלעות ומוציאים בעזרת כף את 'בשר' הדלעות, וזורקים את הקליפה. זה החלק הכי מנג'ס במתכון. אני עשיתי את זה שהדלעות היו חמות מאוד ועשיתי את זה מהר כדי שיהיה קל להפריד את הבשר מהקליפה של הדלעות.

מחממים שמן צמחי בסיר גבוה, מוסיפים את קוביות הבצל השום והגינג'ר מערבבים עד שהבצל הופך שקוף מוסיפים את קוביות הבטטה ומכסים במים עד לכיסוי, מבשלים כ- 20 דקות, עד שהבטטה מתחילה להתרכך , מוסיפים את "בשר" הדלעות הצלויות, מוסיפים מים עד לכיסוי. ומרתיחים עוד כ- רבע שעה. מנמיכים את האש, מוסיפים קומץ אגוז מוסקט ומלח בודקים טעמים. מכבים את האש, ומשתמשים במוט בלנדר כדי לטחון את המרק.

מגישים לצלחות ומזליפים את קרם הקוקוס. אפשר גם לפזר כמה שבבי צ'ילי חריף מעל אם אוהבים. פשוט יאממי

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s