חטיפי מרציפן ביתיים מצופים בשוקולד ושקדים פרוסים

קינוח

מצרכים :

1 כוס וחצי שקדים קלופים וטחונים (אני טחנתי במעבד מזון)
4 כפות או 1/4 כוס סירופ מייפל / אגבה
1 כפית תמצית שקדים (פשוט נפלא להשתמש בתמציות מרוכזות נותנות טעם עמוק ועשיר)

לציפוי :
1 כף שמן קוקוס
200 גרם שוקולד מריר (של 'עלית')

2 אפשרויות:
1. ממיסים את השוקולד עם כף שמן הקוקוס במיקרוגל תוך בחישה בין לבין רק עד שהתערובת חלקה.
2. או שממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס בסיר קטן על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס

ההכנה:
טוחנים את השקדים הקלופים במעבד מזון עד לאבקה, מוסיפים את סירופ האגבה ואת תמצית השקדים ממשיכים לעבד עד שנוצרת תערובת די אחידה שנוחה לעבודה. מוציאים עם ידיים רטובות ולשים את התערובת לבצק.

בנתיים עושים איזה צורה שאתם רוצים למרציפן, אפשר להשתמש בתבניות סיליקון שצורות יפות (פרחים/פרפרים וכד'). אפשר גם סתם לגלגל כדורים /ריבועים/משולשים ביד.
מצפים בשוקולד המומס, בעזרת כף מעבירים כל כדור בציפוי השוקולד, מוציאים לצלחת /תבנית ומקשטים בשקדים פרוסים (אופציה) מעבירים למקפיא עד להתמצקות. מוציאים וזוללים , זה הולך מצויין עם כוס קפה שחור

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s