מתכון:
1 חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות (מפזרים מעל קצת מלח ים ומשהים מעל מסננת לכמה דקות)
1 בצל בינוני פרוס לרצועות
5 פטריות שמפיניות פרוסות
2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות (אפשר עגבניות שרי חתוכות לרבעים)
1 כף רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות של חברת 'אדמה'
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט שמן קנולה
לקישוט עלי בזיליקום או פטרזוליה קצוצים (אופציה)
אופן ההכנה:
במחבת עם 2-3 כפות שמן לטגן את החצילים מוציאים ושמים את קוביות החציל בנייר סופג, בנתיים מנקים את המחבת ושוב שמים את השום הכתוש ומוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים עד שהבצל שקוף מוסיפים את פרוסות הפטריות ומבשלים עד שהפטריות מוכנות וקישוא מבושל (אבל לא יותר מדי) מוסיפים כמון ,לערבב מעט , מוסיפים את קוביות העגבניות,מלח פפריקה ורסק עגבניות/ עגבניות מרוסקות מערבבים בשל כ10 דקות אם חסר נוזלים אפשר להוסיף מעט מים, מוסיפים את קוביות החציל לבשל עוד 5 דקות
מגישים עם תפו"א מבושל במים או עשוי במיקרו. או עם תוספת קוסקוס או אורז.
שכחת להוסיף את הקישואים במצרכים…..
אהבתיאהבתי