עוגת שיש / עוגת בבקה טבעונית

עוגת בבקה3עוגת בבקה עוגת בבקה2
עוגת שיש / בבקה טבעונית פשוט מעולה
לתערובת הונילה
1 3/4 כוסות קמח
1 כוס סוכר (אפשר סוכר קנים)
1/2 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס מים חמים
1 כף חומץ
1/2 תמצית וניל
1/4 כוס + 2 כפות שמן צמחי

לתערובת השוקולד:
1 + 1/2 כוסות קמח
1/4 כוס אבקת קקאו משובח
1 כוס סוכר (אפשר סוכר קנים)
1/4 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית גרגירי קפה שחור טחון איכותי ומשובח
1 כוס מים חמים
1 כף חומץ
1/2 כף תמצית וניל
1/4 כוס + 2 כפות שמן צמחי

ההכנה
לחמם תנור ל- 180 מעלות
להכין את 2 התערובות
ל- 2 התערובות השיטה היא זהה.
בקערות מערבבים יחד קודם את המרכיבים היבשים אח"כ בקערה נפרדת את המרכיבים הרטובים.
אח"כ מאחדים את המרכיבים היבשים יחד עם הרטובים לתערובת אחידה
משמנים מעט בשמן (2 כפות ) את תבנית האפייה שמים את 2 התערובות בעדינות בתבנית אפייה , מעבירים סכין חמאה (סכין לא חדה) בין התערובת ליצירת אפקט זברה / שיש, זהירות לא יותר מדי לערבב ממש בעדינות.
להכניס את התבנית לתנור ל- 35-40 דקות או עד שמכניסים קיסם במרכז העוגה ולבדוק שהוא יוצא כמעט נקי לגמרי, עם קצת פירורים שנדבקים אליו
אם מתחשק אפשר לצפות עם קרם שוקולד ולקשט עם סוכריות

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “עוגת שיש / עוגת בבקה טבעונית

  1. שאלה – האם ניתן בחלק של תערובת שוקולד להכין במקום כל הרטובים שצויינו במעדן סויה שוקולד (תנובה/אלפרו)
    והאם עדיין צריך חומץ כשסמים את המעדן ?
    וכמובן שכמות הסוכר תרד , אבל כל השאר נשאר אותו הדבר ?

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s