קציצות קינואה ואפונה

קציצת אפונה וקינואה

הנה עוד רעיון מדהים לקציצות קינואה ואפונה ירוקה שאפשר להכין בכמויות לכמה ימים, להשאיר בקירור אחרי טיגון או אפייה ולאכול לפחות כמה ימים.

המצרכים :
2 תפו"א גדולים מבושלים עד לדרגת ריכוך, מקולפים ומעוכים.
1 כוס קינואה מבושלת
1/2 כוס אפונה ירוקה (משקית קפואה)
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים / אפשר עלי פטרוזיליה במקום (ללא גבעולים)
2 כפיות כמון
2 שיני שום קצוצות היטב.
מלח לפי הטעם
אופציה : כפית תערובת תבלינים 'גראם מסאלה'.
כ- 2 כפות שמן זית

במחבת להוסיף שמן זית לבשל את השום והאפונה. לאדות כמה דקות עד לריכוך להוריד מהאש ולהוסיף לקערה.
לנקות את המחבת לשים את המחבת על להבה נמוכה – בינונית את התפו"א המעוכים את הקינואה המבושלת, עלי הכוסברה / פטרוזיליה, כמון , שום ואפונה את המלח והכמון לערבב היטב את התערובת. להוריד מהאש לצנן את התערובת מעט , אם התערובת לא קלה לעבודה תוסיפו כ- 1/4 כוס פירורי לחם, ולערבב שוב, וליצור קציצות בצורת אליפסה. מהתערובת.

לחמם שמן במחבת נקייה על אש בינונית – גבוהה שהשמן חם להוסיף 4-5 יחידות של קציצות ולטגן מכל צד כ- -5 דקות ואז להפוך בעדינות לצד השני או עד שהקציצות מתחילות להזהיב.

אפשר גם לאפות בתנור ב- 180 מעלות כ- 20 דקות להבריש את התבנית במעט שמן זית, ולהפוך צד במחצית מהזמן.

בתיאבון 😉

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s