קציצות קינואה, בטטה, חצילים וצנוברים

קציצות קינואה ובטטה

ארוחת צהריים בריאה, קציצות קינואה, בטטה , חצילים וצנוברים אפויות בתנור.
מוגשות על מצע של קינואה, חצאי עגבניות וטחינה.

מצרכים:
1 כוס קינואה
2-3 בטטות בינוניות מקולפות ופרוסות
1 חציל בינוני
2 פטריות פורטובלו
5 פטריות שמפניון
2-3 כפות שמרי בירה (לא חובה)
1/2 כוס פירורי לחם גריסיני של 'מאיר בייגל' + 1/4 או פירורי שניצל זהב או שניהם אם יש.
2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם קצת מים ("הדבק" של הקציצות)
כף פפריקה אדומה מתוקה
1 כף בהרט (אם אוהבים)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון גס
חופן צנוברים

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בסיר קטן מכינים כוס קינואה עם 3/4 מים. שוטפים את הקינואה מסננת במסננת דקה, מייבשים. שמים כף שמן בסיר קטן, מכניסים את הקינואה, מערבבים כ-2 דקות, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, ואח"כ ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהמים נספגים. סוגרים את האש ומשאירים את הקינואה בסיר עם מכסה סגור /או חצי סגור.

בסיר אחר מטגנים ב- 2 כפות שמן פרוסות בטטה, מערבבים כ- 5 דקות עד שהבטטה מתחילה להתקרמל, מוסיפים מים עד לכיסוי הבטטה ומבשלים עד לריכוך. מוציאים את הבטטה ומועכים בממחה תפו"א בקערה גדולה.

בנתייים מגרדים בפומפיה בחלק הגס את החצילים (עם הקליפה) שמים במסננת ומפזרים מלח, סוחטים מכל הנוזלים שיוצאים ומשאירים במסננת.

את הפטריות גם מעבירים בפומפיה בחלק הגס.

באותו סיר שבישלנו את הבטטה מוסיפים כף שמן, ומוסיפים את החצילים הסחוטים יחד ומערבבים כמה דקות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות, מוסיפים את הצנוברים ואת התבלינים , בהרט, פפריקה ופלפל שחור. בודקים אם חסר מלח (אמור להיות מלוח כי המלחנו את החצילים , אבל אם חסר לכם מלח זה הזמן להוסיף).

מעבירים את התערובת לקערה עם הבטטה , מוסיפים גם את הקינואה את פרורי הלחם ושמרי הבירה ומערבבים היטב, אם התערובת לחה מדי אפשר להוסיף עוד פירורי לחם.

משמנים תבנית אפייה עם נייר אפייה בשמן, יוצרים קציצות בצורת המבורגר או כל צורה שאוהבים, ומכניסים לתנור לכ- 40 דקות לפחות או עד שהקציצות משחימות קצת ונראות אפויות. מכבים את התנור ומשאירים בתנור לעוד כ – 15-20 להתגבשות מלאה של הקציצות.

מוציאים ומגישים עם כוס קינואה ופלחי עגבניות וטחינה בצד.

בתיאבון

** אפשר לוותר על בהרט למי שלא אוהב וללכת לכיוון של שבבי צ'ילי או אבקת שום או כל תבלין שאתם אוהבים בקציצות שלכם, פשוט הבהרט נותן קצת טעם 'בשרי' לקציצות.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s