שניצלוני טופו בסגנון 'פיש אנד צ'יפס'

שניצלוני

אז מי שהתגעגע קצת לטעם הדגי של פיש אנד צ'יפס?, הנה הגירסא הטבעונית שלי למתכון:

מצרכים:

1 חבילה טופו מוצק

למרינדה:
4 כפות רוטב סויה (קיקומן)
1/2 כפית או כפית מיסו אדום ***
1 כפית שמן שומשום
1 אצת נורי (לפורר ביד את אצת הנורי) או במעבד אם יש לכם כוח לזה.

לבלילה:
2 כפות קמח טפיוקה + 5 כפות מים חמימים
או 2 כפות קורנפלור + 1/4 כוס מים חמימים מהקומקום

לערבב היטב את חומרי הבלילה שבחרתם עד לקבלת תערובת דלילה ואחידה.

לציפוי:
1/4 כוס שומשום רגיל (לא קלוי)
1/4 או 4 כפות פתיתי בירה
1/2 כוס ויותר פירורי לחם 'זהב'
1/2 כפית שבבי צ'ילי
1 כף אבקת שום

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 – 200 מעלות.

חותכים את הטופו לרצועות דקות (של כ- 1/2 סנטימטר בערך) ומייבשים היטב היטב (השתמשתי בטיפ של איאד לפזר מלח על פרוסות הטופו להוצאת נוזלים, הגיוני מאוד)

שמים את רצועות הטופו במרינדה , עוטפים מכל הכיוונים, ממש לוקחים כל רצועת טופו ומצפים מכל הצדדים עם מרינדה, אם המרינדה נראית לכם בצבע מוזר שחור וירקרק זה בסדר גמור, אני נטרפתי מהריח של האצות (פשוט התגעגעתי לאצות האלה נורי), שולחים לקירור לכ- 1/2 שעה עד שעה. (או עד שהסבלנות שלכם נגמרת)

מוציאים , מכינים את בלילת הקורנפלור/קמח טפיוקה והמים , או כל תחליף 'ביצה' אחר, וטובלים את רצועות הטופו, בתערובת הבלילה מכל הצדדים לשים לב , כי זה הדבק של הציפוי שבא אח"כ.

לציפוי , מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי, טובלים את הטופו עם הציפוי של הבלילה מהר בקערת הציפוי מכל הכיוונים. זה נדבק טוב. מסדרים בתבנית (שהוכנה מראש עם נייר אפייה משומן קלות) שולחים לאפייה לכ- 20 דקות או עד שהפיש סטיקס (מקלות 'הדגים') פשוט שחומים יבשים וקריספים.

מוציאים ומגישים עם קטשופ , מומלץ 'אדמה' או רוטב חמוץ מתוק סיני (שהיה לי במקרה) .

יאממי ים זה טעים בטירוף, מצאתי התמכרות חדשה.

* הערה 1 – אפשר כמובן לטגן, אבל למדתי בעצמי אחרי הרבה נסיונות טיגון , שאפייה היא לא פחות טובה במקרים מסויימים והתוצאה טעימה לא פחות.

** הערה 2- לגבי המיסו האדום, כדאי לכם לנסות להכניס אותו למטבח שלכם, בהתחלה נרתעתי מהטעם שלו, היה לי מלוח מדי, אבל אחרי שלמדתי איך להשתמש בו (בעיקר כמות של כפית עד 1/2 כפית במרינדות), הוא פשוט נפלא, כמובן שאפשר להוסיף אותו גם למרק בסגנון אסייתי ועוד, רצוי לשמור במקרר חבילה כזאת, היא נשמרת כמעט לנצח. 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s