קרוקטים של תפו"א ואפונה ירוקה בציפוי קריספי

קרוקטים תפוא ואפונה ירוקת בציפוי

קרוקטים של תפו"א ואפונה ירוקה בציפוי קריספי

מצרכים:
6 תפו"א גדולים
2 כפות מחמאה מומסת / מרגרינה מומסת או שמן צמחי

1 ו – 1/2 כוסות אפונה ירוקה מבושלת קצת (** הצגה לגיוון)
מלח ופלפל לפי הטעם (אפשר גם פפריקה או כל תבלון שאתם אוהבים)

לציפוי:
פירורי לחם (אפשר לתבל את פירורי לחם בכל תיבלון שבא לכם, אבקת שום, שבבי בצל, שבבי צ'ילי, אורגנו)

ההכנה:
מבשלים את תפו"א בסיר עם המון מים וקצת מלח עד שתפו"א מתרככים , מוציאים מצננים וקולפים מהקליפה (שתפו"א חמים זה יותר קל) מעבירים לקערה ובעזרת מועך תפו"א / מזלג, מועכים היטב עד שלא נשארים גושים, עד לקבלת מחית חלקה ככל שניתן/
מוסיפים את השמן/מחמאה/מרגרינה ומערבביםהיטב. מוסיפים את האפונה לתערובת תפו"א ומתבלים במלח ופלפל (ועוד תבלינים) ומערבבים.

יוצרים צורות מלבניות עם הידיים מהתערובת. טובלים בפירורי הלחם (אם תערובת תפו"א חמה עדיין אין צורך בשום מדביק לפירורי לחם פשוט מצפים מכל הכיוונים את הקרוקטים בציפוי פירורי הלחם ומהדקים אם צריך את הציפוי לקרורקטים)
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משוחה בשמן, לתנור בחום של 200 מעלות עד שהקרוקטים זהובים ומוכנים.
או מטגנים בשמן עד שהציפוי זהוב. מכל הצדדים.

מוציאים מגישים עם מטבל עגבניות וירקות וטחינה יאממי

** הצעה לגיוון:
אפשר במקום האפונה, לטגן פרוסות שמפניון ובצל (לסנן היטב) ולהוסיף לתערובת תפו"א או אפשר לגוון עם תירס או עם ירק אחר שאתם אוהבים.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s