פטריות פורטובלו צלויות במחבת פסים בתוספת פירה מושלם

פטריות פורטובלו ופירה

בוחרים פורטובלו גדולות יפות  (כמס' הסועדים)

למרינדה :
1/4 כוס שמן זית
4 כפות רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
קצת פלפל שחור
1-2 כפות סילאן
אם יש לך רוטב בלסמי תוסיף כמה כפות זה משדרג

ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה.
2. מסירים את רגלי הפטריות.
3. מברישים עם מברשת סיליקון פשוטה או בעזרת הידיים את הפטריות בנדיבות במרינדה משני הצדדים, ושמים בתנור בחום 175 מעלות שחלק הפנימי של פטריה פונה כלפי מעלה. אחרי 5 דקות הופכים בעזרת תרווד, ומשאירים לעוד 5 דקות או עד שהפטרייה מפסיקה להיות ספוגית והופכת לבשרנית. חשוב לא לצלות יותר מדי כי אחרת הפטריות יצטמקו.

אפשרות נוספת במקום בתנור , פשוט לצרוב את הפורטובלו עם המרינדה במחבת פסים (פלנצ'ה)

לפירה תפו"א

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בגודל בינוני (עדיף אדומים)
1/4 או כמה כפות שמן זית
קורט מלח ים
מים, לכיסוי
רצועות מבצל אדום
אפשר להוסיף :
עירית קצוצה / בצל ירוק/ פטרוזיליה

אופן הכנה:
מקרצפים היטב את תפוחי האדמה, שוטפים ומניחים בסיר
מכסים במים קרים ומניחים מעל להבה גבוהה.
מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים לבשל על להבה בינונית נמוכה עוד 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין. ניתן לזהות זאת כשקליפת תפוחי האדמה מתחילה להתבקע וסכין או מזלג שמוחדר לתפוח האדמה הגדול ביותר נכנס ויוצא בקלות.
בעזרת כף מחוררת, מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר אל קערה גדולה או סיר אחר.
מועכים את תפוחי האדמה עם מועך רגיל או מזלג, עד שתפוחי האדמה שבורים. מוסיפים 2 מצקות ממי הבישול ואת שמן הזית, וממשיכים למעוך רק עד שמתקבלת מחית אחידה.
מוסיפים מלח לפי הטעם ועוד שמן זית ומי בישול אם רוצים פירה פחות סמיך.
מגישים מיד, בעיטור בצל מטוגן (רצוי בצל אדום מטוגן עם קצת שמן צמחי כגון שמן זית) או עירית קצוצה / פטרוזיליה / בצל ירוק

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s