'ביף' בורגיניון טבעוני

ביף בורגיניון טבעוני

'ביף' בורגיניון טבעוני

מצרכים :
4 כפות שמן זית או מחמאה
1 סלסלת פטריות שמפיניון ו- 1/2 סלסלת פטריות מיני פורטובלו פרוסים לפרוסות או לרבעים.
1/2 גזר קצוץ דק לקוביות קטנות
5-6 בצלצלי שאלוט קלופים או בצל יבש קצוץ לקוביות
1 כף עלי טימין טריים
2 שיני שום כתושות
1 כוס יין אדום
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מרק ירקות / ציר ירקות

1 ו- 1/2 כפות קמח רגיל
פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:
מחממים במחבת שמן זית או תערובת של שמן זית עם מחמאה(2 כפות מכל אחד)
מטגנים את הפטריות הפרוסות עד שהם רכות וזהובות
להוציא את הפטריות מהמחבת ולהניח בצד בצלחת

להוסיף למחבת את הבצל, הגזר טימין ולבשל עד לשקיפות הבצל , לתבל במלח ופלפל ולהוסיף לקראת הסוף את שיני השום הכתושות בדיוק לדקה

להוסיף את היין האדום ולגרד את התחתית עם הירקות. להביא לרתיחה ולתת לנוזלים להצטמצם מעט (לחצי מכמות הנוזלים המקורית)
להוסיף את רוטב העגבניות ואת ציר הירקות ולערבב.

להוסיף בחזרה לסיר את הפטריות יחד עם הנוזלים שהוגרו מהם. ולבשל במשך כ- 15 שעה.

לערבב 1 ו- 1/2 כף קמח עם כף מחמאה או שמן ולהוסיף לציר. ולהמשיך לערבב היטב.

לבשל במשך כ – 10 דקות על אש נמוכה את התבשיל או עד שהרוטב סמיך.
לטעום ולתקן תיבול ולשפוך את הרוטב על גבי פירה או ניוקי או קוסקוס.
לפזר מעל עלי פטרוזליה קצוצים ולהגיש חם.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s