איך להגיע ל'שניצל' טופו מושלם?

טופו מושלם

איך להגיע לסטייק טופו מושלם?

חבר'ה אם הייתם רואים את הטופו שהייתי מכינה בתחילת דרכי כטבעונית הייתם מזדעזעים, לא הבנתי למה הוא תמיד ספוגי ולא קריספי ויציב.
אז כדי לקבל טופו קריספי וטעים, חובה לעבור את כל תהליך הייבוש של הטופו, מוציאים את הטופו מהחבילה, ופשוט שוטפים לדקה מתחת לברז מים, מנערים את הטופו מעודפי מים ומכסים במגבת מטבח יבשה, לוחצים בעדינות (מבלי לשבור את הטופו), מוציאים וחותכים לפרוסות בעובי של ס"מ ושוב מסדרים במגבת מטבח ולוחצים היטב עד להוצאת כל עודפי הנוזלים.
בנוסף, במרכז רצועות הטופו עדיין יש מים, אז משתמשים גם במגבת נייר לייבוש כל רצועת טופו בנפרד.

ועכשיו למתכון קליל:
1 גוש טופו חתוך לרצועות 'סטייק' (אחרי שיובש היטב)
1 כף רוטב סויה
1 כפית רסק עגבניות/רוטב עגבניות (ממליצה על חברת 'אדמה')
1 כפית מיסו (אם יש, לא חובה)
1 כפית שמן שומשום / שמן זית
1/2 כפית סירופ מייפל / סוכר חום
1/2 כוס פירורי לחם

מערבבים בקערית את חומרי המרינדה: סויה, רסק עגבניות , מיסו, שמן שומשום וסירופ מייפל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

עוטפים ומצפים כל טופו במרינדה ומיד במהירות טובלים בפירורי לחם.

שמים במחבת פסים (אם יש) ומטגנים בשמן נקי מ- 2 הצדדים עד לקבלת ציפוי זהוב ופריך.

מוציאים וזוללים. או שמים בפיתה עם טחינה וירקות.

מודעות פרסומת

7 מחשבות על “איך להגיע ל'שניצל' טופו מושלם?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s