שניצל פטריות (כמו טבעול)

פטריות4פטריות3פטריות1   פטריות2

פטריות5

הנה המתכון לשניצל 'טבעול' פטריות ובצל, מבוסס על מתכון שניצלוני תירס 'טבעול' שפורסם השבוע בדף , אפשר לגוון את הבסיס למתכון ובמקום גרגירי תירס. להוסיף בצל ופטריות. מצרכים: כוס קמח לבן, 1/4 כוס קמח תירס , 4 כפות קמח פולנטה . קופסת פיטריות שמפיניון מנוגבות ופרוסות דקות אם הפרוסות גדולות לקצוץ לחצי רבעים (עדיף לבחור קופסא עם פטריות קטנות), 1 בצל לבן גדול, קצוץ לקוביות קטנות. 2 כפות שבבי שמרי בירה, כפית אבקת סודה לשתייה , 1/2 כפית תבלין אגוז מוסקט, כפית אבקת שום, מלח. תערובת של כף קורנפלור עם 1/2 כוס מים רותחים מערבבים טוב טוב (הדבק של השניצל פטריות) . מערבבים את הכל יחד (לחוד מערבבים את הקורנפלור עם המים) ומוסיפים לתערובת. יוצרים קציצות מהודקות (לא דקות מדי ולא עבות מדי), אם התערובת דביקה מוסיפים עוד קצת קמח או קמח תירס או פירורי גריסיני קלאסי. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים בהדרגה מים חמים מהקומקום וממשיכים לערבב. מצפים בפירורי גריסיני קלאסי (של מאיר בייגל). שמים במקרר לגיבוש כחצי שעה . (לקיצור תהליך שמתי בפריזר כ- 5 דקות) . מוציאים מחממים מחבת ומטגנים את השניצל הפטריות בצל עד ששני הצדדים שחומים. מוציאים ומגישים עם סלט ירקות רענן.
ההכנה:
טיגנתי במעט שמן בצל קצוץ לקוביות קטנות ופטריות שמפיניון קטנות פרוסות דק יחד עם מעט אגוז מוסקט (לא חובה ) אבל משתדך טוב עם פטריות. הוספתי לתערובת של 3 הקמחים עם אבקת שום, פתיתי שמרי בירה, אבקת סודה לשתייה והמלח (קורנפלור עם מים רותחים) ומעט אבקת פטריות (לא חובה לחיזוק הטעם של הפטריות למי שאוהב טעם יותר חזק) וזהו , אפשר עם עוד צירופים , ברוקולי , גמבה ותירס, עשבי תיבול ועוד… השניצלים האלה, פשוט טעימים קריספיים בחוץ ונימוחים בפנים כמו ששניצל צריך להיות. כמובן שצריך לטגן ע"פ כל כללי השניצל המוכרים, להחליף כל סיבוב את השמן … ולהכניס את השניצלים שהשמן כבר חם. להוציא מהמחבת שהשניצלונים זהובים ולא חרוכים… להשתמש בפטריות שמפיניון הכי טריות שאתם מוצאים. ובגלל שאתם עובדים עם תערובת מאוד דביקה, לנקות כל הזמן את הידיים בברז ולייבש את הידיים עם מגבת ולהתחיל שוב להדק את הכתיתות. זה מאוד חשוב להשגת שניצלונים מושלמים 😉

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s