ממרח חומוס ושעועית שחורה

ממרח חומוס ושעועית שחורה

הנה עוד ממרח מעניין וטבעוני כמובן, ממרח חומוס משעועית שחורה:
2 כוסות שעועית שחורה (שהושרתה במים כיממה , מחליפים את המים בוקר ערב) ומבושלת עם המון מים עד לדרגת עשייה ומסוננים.
3 שיני שום פרוסות (כן, אל תסמכו על פעולת המעבד , פשוט תפרסו תקצצו היטב את השום לפני הכניסה למעבד אחרת ישארו חתיכות מהשום וזה יפריע למרקם של הממרח אותו דבר עם הפלפל החריף לקצוץ לפני שמכניסים למעבד)
1 פלפל חריף קצוץ (אופציה)
3 כפות טחינה
1 כפית זרעי כמון (או אבקת כמון, אם יש לכם מטחנה / או מישהו שיכול לטחון במקום עבורכם את זרעי הכמון במקום, עדיף. כי זה מקפיץ את המתכון כמה דרגות עדין להשתמש בזרעי כמון ולא האבקה.
1 כפית אבקת צ'ילי (או פחות אם אתם לא מאוהבי החריף)
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ מלימון או קצת יותר לפי הטעם
מלח ופלפל
ההכנה:

במעבד מזון שמים את השעועית השחורה (אפשר לקלוף חלק מהשעועית למרקם יותר חלק) , מוסיפים את המצרכים (חוץ מהלימון ושמן הזית) את השום, פלפל החריף, טחינה , זרעי הכמון , אבקת הצ'ילי , מעבדים כמה דקות, מוסיפים את השמן בהדרגה, מדי פעם מפסיקים את פעולת המעבד ומורידים מהדפנות את הממרח ושוב ממשיכים. אם אתם רוצים ממרח קרמי אז לא להוסיף יותר מדי שמן.

אם אתם רוצים להכין את משולשי הפיצה, לחתוך את הפיתות למשולשים לתבל בשמן זית מלח ומעט פלפל, להכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, עד שהפיתות הופכות לזהובות.

מוציאים את הממרח, מעבירים לקערת הגשה, מתבלים עם עוד קצת שמן זית, אפשר להוסיף פטרוזליה/כוסברה קצוצים לאוהבי החריף עם פרוסות פלפל חריף ללא חרצנים כמובן. בתיאבון 😉 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s