מאפה קלצ'ונה טבעוני

מאפה קלצונה


קלצונה מאפה איטלקי בכל מילוי שאתם אוהבים

לבצק:
3.5 כוסות קמח (אפשר 1/2 מהכמות קמח מלא 1/2 מהכמות קמח רגיל)
1 כפית סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים (או חצי שקית/קובייה שמרים טריים)
2 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים פושרים

להברשה:
3-4 כפות שמן זית

ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את שמן הזית ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך מאוד. מעבירים את הבצק לקערה נקייה. יוצקים עליו מעט שמן זית ומגלגלים כך שיצופה היטב. מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי עד להכפלת הנפח. בזמן הזה מכינים את המלית.

שמים את המלית שבחרתם חשוב שמלית תהייה ללא הרבה נוזלים (לסנן פטריות ובצל אם בחרת למלא במלית הזאת) כי אחרת הבצק לא יתפוס את המלית, אפשר גם : ממרח פסטו , מקושקשת טופו ופטריות עם אורגנו, פטריות עם בצל ואורגנו, עגבניות מיובשות ועוד…

ממלאים ואופים: מחממים תנור ל-225 מעלות. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור חלק. על משטח עבודה נקי מרדדים כל כדור בצק לעלה דק בעובי כ-1/2 ס"מ ובקוטר כ-20 ס"מ. מניחים כמות נדיבה של מלית (2-3 כפות) על מחצית מהבצק, מקפלים וסוגרים במחצית השנייה. מהדקים היטב את קצוות הבצק במזלג, על מנת שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית, מעבירים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהקלצונה מזהיבים. מוציאים ומברישים שוב במעט שמן זית.

* הקלצונה במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר גם להקפיא אותם כשהם עטופים היטב ולהפשיר בתנור.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s