ממרח נוטלה

מתחשק לכם להכין 'נוטלה' טבעונית בבית , הנה מתכון קל להכנה.

2 כוסות אגוזי לוז לא קלויים
1/2 כוס חלב שקדים או חלב צמחי אחר
1/3 כוס קקאו איכותי (עדיף הולנדי)
1 כוס אבקת סוכר (פחות או יותר, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים) אפשר במקום מייפל / אגבה ואפילו סוכר קנים / קוקוס.
כפית שמן חמניות/קנולה/ קוקוס
1/4 כפית מלח ים גרוס דק

ההכנה :
קולים את האגוזים על תבנית עם נייר אפיה בתנור על 180 מעלות 10-15 דקות
לשמור ומידי פעם להציץ ולראות שהם משחימים יפה
מוציאים את האגוזים ונותנים להם טיפה להתקרר
עם שתי מגבות נייר משפשפים את האגוזים עד שיורדת מהם הקליפה (זה ממש יורד בקלות ולא נורא אם נשארות קצת קליפות)
טוחנים במעבד מזון את האגוזים בלבד
אחרי כחמש-עשר דקות תלוי במעבד שלכם, זה הופך מפירורים לממרח ולנוזל. עכשיו מוסיפים את כל שאר החומרים ומעבדים שוב למרקם חלק. (אני ממליצה להוסיף את חלב השקדים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי לכם.
אם הממרח סמיך מדי לטעמכם מוסיפים עוד חלב צמחי או שמן
טועמים ומתקנים סוכר ומלח

מורחים על פרוסה ונהנים מרגע מתוק בחיים 😉

נוטלה

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “ממרח נוטלה

  1. פינגבק: סינמון רול, לא להאמין שזה כל כך טעים וטבעוני | טבעוני לכל כיס

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s