ממולאים הכי טעימים שיש… ;)

ממולאים

מילוי6מילוי4מילוימילוי5מילוי3

הנה המתכון לכרוב הממולא, כבר כמה זמן חשקתי בכרוב ממולא , אבל אני מאמינה בדחיית סיפוקים ובסופ"ש החלטתי סוף סוף להכין, אז גיליתי אצל הירקן כרוב ממש מתאים שהוא התחיל להביא עם עלים גדולים גדולים, הכרוב ממש ענק וחשבתי שהוא לא יכנס לסיר שלי אבל בסופו של דבר הוא עשה את האמבטייה החמימה שלו בסיר.

והנה המצרכים למתכון, כמובן שלא חובה להשתמש בכל המצרכים שרשמתי, אפשר להשתמש רק בטחון מן הצומח, ללא הפטריות או ללא החציל ואפילו ללא שניהם, גם על הצנובר אפשר לוותר אבל לדעתי הוא נותן טעם אגוזי מיוחד למילוי, אז תחליטו בעצמכם.

המצרכים:
ראש כרוב גדול
2 כוסות אורז בסמטי
2 חצילים סיניים קצוצים לקוביות (אם לא מוצאים אז חצילים רגילים)
1 אריזה טחון מהצומח של טבעול
8-10 פטריות שמפיניון קטנות
1 פורטובלו
חופן צנוברים
2 אריזות רסק עגבניות 'יכין'
כ- 2 כוסות מים (לבישול האורז)
כ- 2-4 כוסות מים (לבישול הממולאים)

תבלינים:
1 כף בהרט
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור טחון גס
1 כפית מלח

ההכנה:
כדי לצמצם את זמן ההכנה, הכנתי בו זמנים את המילוי, האורז ועלי הכרוב. פשוט מעמידים 3 סירים

סיר אחד עם מים רותחים , מכניסים אליו את הכרוב כ- 20 דקות או עד שהכרוב מתרכך , מוציאים בזהירות זה חם, נותנים לכרוב לנוח כמה דקות על השיש, ופשוט יוצרים עם סכין חדה ריבוע מסביב לראש הכרוב ושולפים אותו, פעולה זאת מפרידה בין הראש לעלים, אנחנו זקוקים רק לעלים למילוי.

סיר קטן נוסף לאורז , מחממים שמן בסיר מוסיפים את האורז הבסמטי השטוף ומיד כ- 3 – 2 כוסות מים , מביאים לרתיחה מורידים את האש וממשיכים לבשל , לא חובה עד שהאורז ממש מבושל אפשר גם חצי בישול האורז ימשיך להתבשל בתבשיל הממולאים.

ועכשיו למילוי:
קוצצים קוביות קטנות מהחציל , קוצצים לקוביות את הפורטובלו ופורסים את הפטריות שמפיניון אם הפרוסות גדולות מדי אז לקצוץ.
בסיר או במחבת שטוחה מוסיפים 2 כפות שמן מוסיפים את קוביות החצילים, מערבבים היטב כל הזמן עם תרווד עד שהם קצת עשויים מוסיפים את הטחון מן הצומח ממשיכים לערבב , מוסיפים את התבלינים, ומיד את הפטריות ממשיכים לערבב ובסוף מוסיפים חופן צנוברים. וממשיכים לטגן עד שהמלית מוכנה . טועמים ומתקנים תיבול.

ועכשיו אחרי שהפרדנו את העלים מראש הכרוב , מערבבים את המלית עם האורז וממלאים את עלי הכרוב.

מנקים את אחד הסירים שהשתמשנו בהם, שמים 2 כפות שמן, אפשר לשים בקרקעית הסיר כמה עלי כרוב שלא השתמשנו בהם, מסדרים את עלי הכרוב הממולאים בסיר, שמים תכולת 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות 'יכין', מוסיפים מים (הרוטב צריך צריך להיות כ- 2/3 בערך מהסיר), אפשר להוסיף קצת לימון ומלח,  מעסים את עלי הכרוב הממולאים למעלה עם רסק העגבניות שנשאר לנו בקופסא.

וזהו, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה או יותר או עד שהרוטב מצטמצם קצת, אבל עדיין נשאר רוטב, תשמשו בו אח"כ למזיגה על גבי הכרוב הממולא המבושל.

זהו בתיאבון 😉

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s