בורגר פלאפל

היי ח'ברה, הנה עוד רעיון להנות מפלאפל, כי פשוט אי אפשר להפסיק להנות, קבלו את המבורגר הפלאפל פשוט אותו הפלאפל רק בצורת המבורגר (עם / בלי התוספות איך שבא לכם). יאממממממממיי…… הנה המתכון שוב:

מה שטוב בלהכין פלאפל בבית זה שאתם יכולים ליצור איזה צורה שאתם רוצים לפאלפל , אז הנה פלאפל בריבוע : אותו המתכון שפורסם אתמול רק שיוצרים ריבועים יפים וקטנים במקום כדורים
והנה המתכון:
המצרכים :
1 וחצי – 2 כוסות חומוס (בחרתי בסוג שנקרא 'חומוס קטן') שהושרה במשך יממה או במשך מינימום 12 שעות. טיפ לריכוך החומוס: בהשרייה הראשונה יש להוסיף אבקת סודה לאפייה, עושה פלאים לכל הקטניות.
חופן עלי כוסברה (גם מי שלא אוהב כוסברה , כמוני, אל תדאגו במהלך הטיגון הכוסברה משנה את טעמה והיא ממש ממש חיונית בהשגת פלאפל אסלי אתם לא רוצים פלאפל חיוור נכון ? אם ממש לא מתחשק לכם על כוסברה, אפשר לוותר.
חופן עלי פטרוזיליה.
5 שיני שום (אפשר פחות, אני פשוט חולת שום)
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה (תבלין שאפשר להשיג בכל חנות תבלינים)
1 כפית או 2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית אבקת סודה לאפייה
1/4 כוס פירורי גריסיני (פירורים ל'שניצל' של מאיר בייגל) אפשר גם 2 פרוסות לחם שחור שהורטבו קצת.
2 כפות קמח רגיל (אופציה)
כ- 1/4 כוס מים , להוסיף בהדרגה לתערובת עד לספיגה מלאה. עד שהתערובת מספיק לחה.

ההכנה:
במעבד מזון או במטחנה למי שיש , מעבדים את כל המצרכים (חוץ מאבקת סודה לשתיה) ופירורי הגריסיני, לתערובת אחידה. מוסיפים כפית אבקת האפייה נכנסת לתערובת הטחונה של החומוסים והתבלינים ופירורי הגריסיני, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. לשים את התערובת היטב, מוסיפים ממש מעט מים בהדרגה עד שהמים נספגים בתערובת. אפשר להוסיף לתערובת 2 כפות קמח רגיל (כדי שהתערובת תחזיק).
שומרים בקערה מכוסה במקרר כשעה או שעתיים.
יוצרים קציצות פלאפל, אפשר כמובן להשתמש במכשיר להכנת כדורי פלאפל (ראיתי לא מזמן בחנות לכלים חד פעמים עולה 10 ש"ח) אבל ממש לא חובה, חבל סתם לבזבז על מכשירים מיותרים שיש לנו את המכשיר הכי טוב שזה הידיים שלנו.

מחממים מעט שמן במחבת, ושמים את קציצות הפלאפל , לא הופכים כ- 5 דקות או עד שרואים שהצד אחד של הפלאפל עשוי, הופכים בבת אחת לצד השני, וממשיכים לטגן עד שהפלאפל שחום. (שימו לב, לטמפרטורת השמן במחבת, שהשמן לא יהיה רותח מדי הוא צריך להיות חם מספיק לטיגון אבל לא לשרוף את כדורי הפלאפל).
וזהו מוציאים מכניסים קציצות בנדיבות לפיתה , שלי התפרקה מרוב עומס, ומגישים עם מה שאוהבים, חומוס, טחינה , כרוב כבוש (איך אפשר שלא), עמבה, פרוסות עגבניה טריה / קוביות מלפפון, פרוסות בצל בסומק, צ'יפס, סחוג, מטבוחה, אריסה , ממש מה שאוהבים. בתיאבון

בורגר

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s