אומרים לנו שיש בורגר אחר … ;)

בורגראחר

הערב עוד לפני שהגעתי הביתה , רציתי משהו 'בשרי' לארוחת הערב, אז נזכרתי שיש לי במקרר שעועית שחורה. עברתי בדרך בחנות תבלינים וקניתי כמה תבלינים כדי להכין קציצות ותשמעו זה יצא פשוט טעים , זאת הגירסא שלי להמבורגר טבעוני וזה פשוט להיט
המצרכים:
2-4 כוסות שעועית שחורה/ אדומה (מושרית ללילה במים במקרר, ואח"כ מבשלים במשך שעה ורבע או עד שהשעועית נגיסה ורכה אבל לא יותר מדי עדיין שומרת על הצורה שלה)

תבלינים:
2-3 כפות מתערובת התבלינים הסודית שמשדרגת את ההמבורגר הטבעוני הזה, תערובת תבלינים שנקראית פילדלפיה (אפשר למצוא בחנויות התבלינים וברשתות השונות)
1- כף – 2 כפות תבלין לשווארמה
כפית אורגנו יבש
כף אבקת שום

1/2 כוס זרעי פישתן טחונים (משיגים בחנות הטבע) (*אם משתמשים ב- 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת אז רק 1/4 כוס)
1/2 כוס קמח רגיל (*אם משתמשים ב- 2 כוסות שעועית מבושלת אז רק 1/4 כוס)
1/4 עד 1/2 כוס מים.

ההכנה :
במעבד מזון שמים את השעועית השחורה לאחר שסוננה (במסננת) היטב מתחת לברז מים פושרים.
מוסיפים את התבלינים. ומפעילים את מעבד המזון לכמה פולסים עד לקבלת תערובת שעדין רואים גושים קטנים של השעועית השחורה אבל לא מחית.
מוציאים מעבירים לקערה מוסיפים את 1/2 כוס זרעי הפשתן הטחונים , 1/2 כוס קמח רגיל. לתערובת מוסיפים כ- 1/4 עד 1/2 כוס מים בהדרגה עד שהתערובת לחה. מעבדים את כל החומרים יחד לאיחוד התערובת.
יוצרים מהתערובת קציצות 'המבורגר'.
מחממים שמן במחבת , עדיף מחבת פסים אם יש, ומחממים מכל צד כ- 5 דקות.
מכבים את האש , ומגישים איך שאוהבים, אני נמנעת מלחם לסוגיו בזמן האחרון אז מוסיפה רק קטשופ. אפשר כמובן ללכת עד הסוף ולשים בלחמניה , עם חסה , רצועות אבוקדו, עגבניות / בצל אדום / ממרחים (קטשופ/חרדל / טופויונז וכו' ) מה שאוהבים
בתיאבון בהחלט ארוחת ערב טעימה ומשביעה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s