המזווה הטבעוני

מזווה טבעוני

חבר'ה עוד תזכורת למצטרפים החדשים , למזווה הטבעוני מה כדאי ורצוי שיכיל:
אל תהססו להוסיף לרשימה מצרכים נוספים.

קטניות: מאש, אזוקי, עדשים- ירוקים, אדומים, שחורים, חומים. שעועית- שחורה, מנומרת, לוביה, לבנה, אדומה. אפונה, פול, חומוס, פולי סויה.

דגנים: אורז מלא, אורז בר, אורז אדום, אורז בסמטי, קינואה, דוחן, אמרנט, בורגול, גרסי פנינה, חיטה, גרגרי כוסמין, פתיתי כוסמין, גרגרי שיפון, שיבולת שועל, כוסמת.

גרעינים אגוזים וזרעונים: אגוזי מלך, פקאן, ברזיל, לוז, מקדמיה. קשיו, שקדים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת (עדיף לא קלוי). שומשום מלא, שומשום שחור, פשתן, נבט חיטה, זרעי צ'יה.

קמחים ושמרים: קמח חומוס, קמח תירס, קמח שיפון, קמח כוסמין, קמח חיטה מלאה, קמח תופח מאליו (לעוגות), קמח אורז, קמח תפו"א, קמח סויה, לקמחים את יכולה להוסיף קמח עדשים אדומות, קמח קינואה, קמח כוסמת, קמח אפונה צהובה, קמח דוחן, קמח אורז מלא, קמח תורמוס שמרי בירה.

שמנים וחומצים: שמן זית, שמן שומשום, שמן חמניות, שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים, שמן אורז מלא, טחינה מלאה, שקדייה, חמאת בוטנים. חומץ תפוחים, חומץ בלסמי, חומץ בן יין, חומץ אורז.

ממתיקים: סירופ אגבה, סילאן, סירופ מייפל טבעי, רסק תפוחים, ממרח חרובים, אבקת חרובים, ממרח תמרים. קוקוס בשבבים.

תבלינים: אבקת שום , אבקת בצל, תבלין לשווארמה, עלי דפנה, קינמון, הל, ציפורן, זרעי חרדל, זרעי כוסברה, אגוז מוסקט, זרעי כמון, כורכום, קארי, גארם מסלה, כמון טחון, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור, פפריקה מתוקה/חריפה/מרוקאית/מעושנת, ועוד…..

עשבי תיבול יבשים לתה ולבישולים: מירין, פטרוזליה יבשה, נענע יבשה, מרווה, טימין, רוזמרין, קמומיל, עשב לימון, זעתר, אורגנו.

אסייתי: סויה אורגנית, מיסו, אצות וואקמה, נורי, קומבו, ווסבי, ג'ינג'ר כבוש, דפי אורז, פטריות שיטאקי יבשות, מירין, אצת אגר- אגר (שמסמיכה דברים כמו קורנפלור).

רטבים: רוטב צ'ילי מתוק/חריף, רוטב סויה, חרדל דיז'ון, רוטב טריאקי, רוטב חמוץ מתוק, רוטב הויסין.

עוד במזווה: אטריות אורז מלא, אטריות סובה, אטריות שעועית, פסטה מחיטה מלאה, פרכיות אורז/כוסמת, קרקרים משיפון, וכוסמין, תה , קפה שחור, נס קפה.
מתוקים: פירות יבשים, שוקלד מריר, שוקולד חרובים, מרציפן, חלבה, ערמונים בוואקום, שוקולד צ'יפס טבעוני.

במקפיא: ג'ינג'ר טרי שהוקפא, אדממה, קטניות מושרות ומבושלות, ציר מרק ירקות, בננות מוקפאות, טמפה.

במקרר: ים בירקות ופירות טריים, עשבי תיבול (נענע, פטרוזיליה, כוסברה), טופו, סייטן, קיטניות מושרות במים, זיתים, ממרח טופוטי, מעדני סויה, ממרחים- עגבניות/ זיתים/ פסטו/ ממרח ארטישוק. חלב אורז/ סויה/ שיבולת שועל/אגוזי לוז, מעדני אורז/ סויה, רכז רימונים טבעי.

אביזרים: מטחנת תבלינים, מעבד מזון, בלנדר ידני, מסחטת מיצים, מסננת טובה להנבטה, סירים, מחבתות, תבניות סיליקון/רגילות ונייר אפייה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s