פורי (כיסונים הודים)

 

פורי3

המלית קוקוס לפורי (אפשר גם מלית סולת)

פוריפורי2

 

פורי4

 

היי חבר'ה, אז אתם בעיצומם של הכנות לקראת הסעודה לפני הצום?, אז תראו כמה חריצות והשקעה, לי ויסגרוס גוסליקר השקיעה עבור המאכל המדהים הזה שנקרא פורי , מה זה פורי אתם שואלים? גם אני שאלתי כי חשבתי שזה קשור לפורים, אבל מסתבר שפורי זה מאכל הודי מסורתי מתוק, מעין כיסוני בצק עלים שיהודי הודו מכינים לקראת כיפור לצאת הצום.

לי אומרת : "חובה ליד תה חם ואת/ה כמו חדש/ה אחריי הצום".

כל הכבוד לי, שוב שיחקת אותה, חתיכת עבודה אבל כנראה שזה משתלם בסוף, רק כדי לטעום מהמעדן הזה. ההודיות שמכינות דרך אגב מוכרות יח' פורי ב- 8 ש"ח (כלום כסף לעומת ההשקעה העצומה)

פורי :

לממרח עבור השכבות (ליצירת "פדר"):
מכינים תערובת של 200 גר' קורנפלור + מרגרינה מחמאה פרווה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם של משחה.

לבצק;
1 ק"ג קמח מנופה
כף קורפלור
50 גר' מרגרינה
קורט מלח
2 כוסות מים (משתנה לפי הצורך)

למילוי תערובת הקוקוס:
1/2 ק"ג קוקוס
כוס סוכר
1 כף מרגרינה
100 גר' שקדים קצוצים
100 גר' פיסטוקים קצוצים
חופן צימוקים צהובים
1/2 כפית הל טחון

או למילוי תערובת סולת;
1/2 ק"ג סולת
כוס סוכר
1 כף מרגרינה
100 גר' פיסטוקים קצוצים
100 גר' שקדים טחונים
חופן צימוקים צהובים
חצי כפית הל טחון

לטיגון; שמן קנולה.

אופן ההכנה למלית הסולת/קוקוס

1. את הסולת קולים מעט על מחבת יבשה, במשך כמה דקות ומחממים מעט, אין צורך להשחים את הסולת ברגע זה.

2. מורידים מהאש ומקררים את הסולת.

3. שמים בסיר מרגרינה וממיסים אותה, מטגנים במרגרינה את הצימוקים, השקדים והפיסטוקים. מוסיפים את הסולת וממשיכים לטגן עד להשחמה קלה.

4. מכסים את הסולת לדקה-שתיים, ושוב מערבבים מידי פעם עד שיהיו מעט אדים, סוגרים את הגז.

5. מקררים היטב את הסולת (חשוב מאוד!!!), על מנת להימנע מגושים בעת הוספת אבקת הסוכר.

6. מוסיפים הל טחון ואבקת סוכר ומערבבים היטב. המלית מוכנה!!!!
אותו הדבר עם מלית הקוקוס.

אופן הכנת הבצק :
בקערה גדולה מערבבים את הקמח הקורנפלור, מוסיפה את המרגרינה מלח והמים עד לקבלת בצק אחיד אך טיפה קשה,
מרדדים את הבצק לכמה עיגולים בדרך כלל 8-10 עיגולים אפשר גם פחות אבל ככל שזה יותר עיגולים יוצא יותר יפה בטיגון.
על העיגול הראשון מורחים מהמשחה של הפדר שהכנו מראש מניחים מעל העיגול הראשון את העיגול השני ומורחים שוב מהפדר וכך ממשיכים הלאה עד העיגול האחרון מורחים שוב את המילוי ומגלגלים כמו רולדה ארוכה ורחבה חותכים לאורך ל-2 חלקים ומחלקת את הבצק בערך ל – 20-25 חתיכות,
כל חתיכה אחת פותחים לעיגול ממלאים ומקפלים לחצי מהדקים טוב טוב על מנת שלא יפתחו בטיגון ומטגנים בשמן עמוק. רצוי לחמם היטב לפני הטיגון,
אפשר להוסיף צבעי מאכל טבעיים לבצק (לא חייב) כדי שזה יצא צבעוני.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s