מפרום טריפוליטאי

 

 

מפרום

 

יי חבר'ה , התגעגעתם למפרום טריפוליטאי? אחד הדברים שהייתי חייבת להכין במעבר לטבעונות זה את הדבר הנימוח והמדהים הזה שאכלתי פעם אצל חברה.
אז שמרתי לעצמי את המתכון הזה שמצאתי באחד הפורומים הטבעוניים , הכי מומלץ והאמת נראה ממש פגז!!!

המתכון של avner skoza

ל"מפרום" למי שלא מכיר הינו מאכל לובי טעים ביותר ולאחר מספר רב של נסיונות הגירסא הטבעונים טעימה יותר מהגירסא המסורתית . במתכון המסורתי בגרסה הנפוצה של המפרום היא יצירת חתכים בפרוסות תפוחי-האדמה (כמעט עד לניתוק לשתי פרוסות) כשברווח שנוצר מוסיפים בשר, טובלים את החתיכה הממולאת בבלילה, מטגנים, ובסוף מבשלים הכל ברוטב. רצוי בישול ממושך. כדי לגוון אפשר להחליף את תפוחי האדמה בפרוסות חציל, ואפילו גזר או כרובית.
בשלב הראשון חותכים חתיכות דקות של תפוחי אדמה למעין כיס כפי שניתן לראות בתמונה, ככל שהכיס דק יותר כך ייטב(נא לשים לב שלא חותכים את הכיס עמוק מדי בכך יש סכנה שהכיסון יתנתק בעת המילוי . אני מציע לעשות גם מתפוחי אדמה גדולים , גם מבטטה וגם מחציל כל הגירסאות טעימות ביותר . לאחר מכן מניחים בקערה את הכיסים שהכנו וממליחים אותם בכמות נכבדה של מלח, משאירים את הכיסים בקערה לכ-3 שעות לפחות. בנתיים מכינים את המלית . לוקחים גוש גדול של סייטן צרור פטרוזיליה , צרור כוסברה, ראש שום קלוף , 2 בצלים גדולים,חבילת שבבי סויה טוחנים גם ראשי סלרי , זה משפר מאוד גם את הטעם וגם את המרקם, את עלי הסלרי ניתן לשים בסיר מאוד משפר את הטעם והמרקם . שמים את שבבי הסויה במיים רותחים עד לריכוך חלקי ומסננים את שאריות המיים . לוקחים מטחנת בשר (שלא טחנו בה בשר מעולם עדיף) וטוחנים את הסייטן , הפטרוזיליה , הכוסברה, ראש הסלרי, שיני השום , הבצל ושבבי הסויה . מוסיפים חצי כוס שמן זיית , פפריקה ,2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור , קינמון לפי הטעם ,אבקת מרק בטעם עוף (בטעם!) ומעט אבקת שום. בשלב הזה יש לנו מלית נפלאה וטעימה שניתן למלא בה גם ממולאים אם תרצו . לוקחים את כיסוני תפוחי האדמה /חציל/בטטה שוטפים במיים כדי להסיר את שאריות המלח וממלאים את הכיסונים בזהירות רבה , את הכיסונים טובלים בקמח ומניחים במגש בצד בזהירות , הקמח שמתייבש על הכיסון יעזור להדביק אותו קצת לפני הטיגון. לאחר שסיימנו להניח על המגש את הכיסונים הממולאים שגולגלו בקמח מכינים את בלילת הטיגון . לוקחים טמפורה ומדללים במיים ,המרקם צריך להיות דומה למרקם של טחינה קשיחה ,טובלים את הכיסונים המקומחים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד שמשחימים , לאחר מכן מניחים בצד . מומלץ לעשות כמות גדולה לשים בשקיות ולהקפיא אנחנו אישית עשינו כ100 יחידות שנשמרות בהקפאה וניתן לעשות בהם שימוש במהירות כאשר רוצים. לוקחים את הכיסונים המטוגנים מכינים סיר שבקרקעית מניחים פרוסות עגבניה ,קישוא ובצל מניחים את הכיסונים המטוגנים מעל הירקות (המטרה שהבישול יהיה ארוך ויחרוך מעט את הירקות) מוסיפים מיים רותחים עם רסק עגבניות (כמות נכבדה) פפריקה, אבקת מרק וקורט כמון מביאים לרתיחה ומייד מורידים את הלהבה לאש הקטנה ביותר שיש לכם , פלטה אפילו עדיפה . לאחר בישול של שעה ורבע ניתן לסגור את האש ויש לכם מפרום טבעוני מדהים , מגישים על קוסקוס אפשר לקנות אינסטנט רק להקפיד לקנות קוסקוס דק . למי ששרד עד סוף המתכון בתיאבון

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s