הום פרייז טבעוני

 

 

הום פרייז3הום פרייז2

 

משהו שמתאים בדיוק לצהריים , יעל גולן (yael golan) שלחה לנו את המתכון של ההום פרייז המיתולוגיים מדיקסי זוכרים? הייתי שורצת שם בתקופה הטרום טבעונית שלי (במיוחד אהבתי את כנפי העוף אויש לא אז הנה הגירסא הטבעונית של ההום פרייז ההם עמוסים בחמאה חמאה ועוד חמאה … שלא עלינו)

"כבר הרבה זמן שחסר לי את הטעם של הום פרייז טעים בסגנון שמוכרים בפילדלפיה/דיקסי אז לאחר הרבה חיפושים מצאתי מתכון והמרתי אותו למתכון טבעונימתכון- הום פרייז טבעוני:

4 תפו”א בינוניים-גדולים (לא מקולפים)
1 גמבה
2בצלים גדולים
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק
1/3 כוס שמנת לבישול ( אני השתמשתי בשמנת לבישול של אלפרו )

אחרי שמחממים תנור ל-200 מעלות, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות (לא לקלף)* ומערבבים עם כפית מלח וכף שמן רגיל,
מכניסים לתנור בערך ל 30-40 דקות, עד שהן שחומות אבל לא שרופות, ככה שהן לא ימעכו כשתערבבו אותם אח”כ.

חתכו את הבצלים ואת הגמבות – שניהם לרצועות דקות מאוד. חממו ווק עם אש גבוהה ו-2 כפות שמן ותתחילו לטגן עם קצת מלח וקצת סוכר. זה הולך להיות טיגון די ארוך – 20-25 דקות, וכדאי לעשות אותו עם מכסה סגור. בסוף הבצלים והפלפלים צריכים להיראות שקופים, עייפים, וטיפה שחומים (אבל לא ממש). מנמיכים את האש
שופכים פנימה את הצ’ילי והשמנת.
שופכים את תפוחי האדמה פנימה, מערבבים טוב, ונותנים להכל להתבשל עוד כמה דקות".

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s